

KASNEB INTERNATIONAL CONFERENCE FOR PROFESSIONALS PROGRAMME



THEME: UNLEASHING POTENTIAL: SHAPING THE FUTURE OF INTERNATIONAL PROFESSIONALS IN THE BLUE SPACE

KASNEB INTERNATIONAL CONFERENCE FOR PROFESSIONALS

THEME: UNLEASHING POTENTIAL: SHAPING THE FUTURE OF INTERNATIONAL PROFESSIONALS IN

THE BLUE SPACE

VENUE: PRIDEINN PARADISE BEACH RESORT AND SPA, MOMBASA, KENYA

DATES: 22 JULY 2024 - 26 JULY 2024

SUNDAY, 21 JULY 2024							
Time	Duration	Activity					
11:00am-17:00pm	6 Hours	Arrival and Registration					

DAY 1: MONDAY, 22 JULY 2024								
Time	Duration	Activity	Facilitator(s)					
07:00am-10:00am	3 Hours	Arrival, Registration and Brea	ıkfast	KASNEB				
10:00am-10:05am	5 Minutes	Preliminary Remarks Master of Ceremonies: Johnson Mwakazi						
10:05am-10:45am	40 Minutes	 Prayers National Anthem Welcome Remarks by CEO, KASNEB Remarks by Board Chairman, KASNEB Remarks by Representative of Mombasa County 	Speeches	 Prof. Nicholas K. Letting', Ph.D, HSC, EBS, CEO, KASNEB Dr. Nancy N. Muriuki, Ph.D, Board Chairman, KASNEB Representative of Mombasa County 				

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
13:45pm-14:45pm	1 Hour	Presentation	Migration to Cashless Economies and Cyber Business Across Professions	Session Moderator: Dr. Joseph M. Kanyi, Ph.D, Vice Chair, KASNEB Board Speaker: Prof. Vincent O. Onywera, Ph.D, Deputy Vice- Chancellor, Research, Innovation and Outreach, KCA University
14:45pm-15:45pm	1 Hour	Panel Session One	Regulating AI in the New World Order - What every professional must know • AI in Medical and Health Sciences	Session Moderator: Dr. Joseph M. Kanyi, Ph.D, Vice Chair, KASNEB Board Speakers: Dr. David Kariuki, Ph.D, CEO/Registrar, Kenya Medical Practitioners & Dentists Council (KMPDC)

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
			Al in the 21st Century Legal Implications Al in Research and Knowledge Management	 Prof. Collins Odote, Ph.D, LLM, LLB, HON, Chairman, Council for Legal Education and Dr. Paul Ogendi, Ph.D, Lecturer and Coordinator, Faculty of Law, Kisumu Campus (UoN) Prof. Richard Oduor, Ph.D, Registrar Research, Innovation & Outreach, Kenyatta University (KU)
15:45pm-16:45pm	1 Hour	Panel Session Two	Flight of Mind: Unlimited Technological Possibilities The Legal	Session Moderator: Dr. Joseph M. Kanyi, Ph.D, Vice Chair, KASNEB Board Discussants: Noah Randiek,
	0 0 0		Perspective: The Hopes, the Impediments and the Future	Advocate of the High Court of Kenya, Robson Harris Advocates

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
			The Accountant in the Cyberspace: New Challenges, New Solutions	Dr. Joshua Aura, Ph.D, CPA, CEO, RCM College
			Beyond Flying Doctors to Physicians in the Cyberspace	 Prof. Joachim Osur, Ph.D, Vice-Chancellor, AMREF International University
			END OF DAY 1	

Duration Activity Facilitator(s) Time **Topic** 09:00am-10:00am Flight of Mind: Unlimited **Session Moderator:** 1 Hour Panel Session Technological Possibilities Dr. Percy Opio, Ph.D, Board Three Member, KASNEB Speakers: Primary Concerns on CPA Philip Kakai, National Money, Banking and Chairman, Institute of Finance in the New World Certified Public Accountants Order of Kenya (ICPAK)

Matching Skills with

Creation of Wealth

Job Opportunities and

DAY 2: TUESDAY, 23 JULY 2024

Mrs. Jacqueline Mugo, EBS,

& CEO, Federation of Kenya

Employers (FKE)

MBS, OGW, Executive Director

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
			• Fintech: People Skills Vs. Technology, Opportunities and Inclusion for Africa Insurance in the Finance Space	Mr. Geoffrey Odundo, Advisor, CPF Financial Services
10:00am-10:	30am 30 minutes	Health B	reak	
10:30am-11:3	30am 1 Hour	Panel Session Four	Intellectual Property: Creation, Protection and Reward	Session Moderator: Ms. Lilian Abishai, Board Member, KASNEB Discussants: Mr. David O. Omwoyo, MBS, CEO and Secretary to the Media Council of Kenya Ms. Sharon Wata, Deputy Executive Director, Training and Research, Kenya Copyright Board (KECOBO) Ms. Chebet Koros, Research Fellow Incharge of Centre for Intellectual Property and Information Technology Law (CIPIT) Ms. Concilia Were, Assistant Manager, Legal Services & Assistant Registrar of Trademarks, Kenya Industrial Property Institute (KIPI)

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)	
	1 Hour 30 minutes	Panel Session Five	New Government in the New World	Session Moderator: FCPA George Mokua, Board	
			Order	Member, KASNEB	
			Executing Government Work		
			through Cyber Platforms		
			Digital	Speakers: Dr. Vincent Omwenga,	
			Transformation in Government	Ph.D, Director, Research & Postgraduate Programmes,	
			Operations	School of Computing & Engineering Sciences, Strathmore University	
			Data Integrity in Cybersecurity; Business in a	Dr. David Njoga, Head of Cybersecurity Policy, Strategy & Standards,	
			Borderless Digital Environment and the Role of	National Computer & Cybercrime Coordination Committee	
13:00pm-14:00pm	1 Hour	Lunch Break	Government		

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
14:00pm-15:00pm	1 Hour	Presentation	Understanding the concept of accrual accounting in the public service reporting	Session Moderator: Ms. Lilian Abishai, Board Member, KASNEB Speaker: CPA Josephat Machogu Onyari, Director, Administration & Finance, Intergovernmental Authority on Development (IGAD)
15:00pm-16:00pm	1 Hour	Presentation	Recent Economic Developments, and Reforms to Strengthen Monetary Policy and Foreign Exchange Market Operations in Kenya	Session Moderator: Ms. Lilian Abishai, Board Member, KASNEB Speaker: Dr. Kamau Thugge, CBS, Governor, Central Bank of Kenya (CBK)

END OF DAY 2

DAY 3: WED	NESDAY, 24 JU	ILY 2024 - OFFICI	AL OPENING
Time Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
08:30am-09:00am 30 minutes	Entertainment		
09:00am-10:00am 1 Hour	 Prayers National Anthem Opening remarks 	Speeches	 Opening remarks: Prof. Nicholas K. Letting', PhD, EBS, HSC, CEO, KASNEB Dr. Nancy N. Muriuki, Ph.D, Board Chairman, KASNEB Representative of Council of Governors CPA Josephat Machogu Onyari, Director, Administration & Finance, Intergovernmental Authority on Development (IGAD) Representative of East Africa Community Representative of the Office of the Cabinet Secretary for the National Treasury
	Address and Presentation	The Role of Professionals in	Chief Guest: Mr. Felix K. Koskei, EGH, Chief of
		Good Governance and Efficient Public Service Delivery in the Digital Age	Staff and Head of Public Service

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
10:00am- 10:15am	15 minutes	Launch of the Diploma in Quality Management (DQM)	Speeches and launch	Ms. Esther N. Ngari, Managing Director, Kenya Bureau of Standards (KEBS)
10:15am-10:30am	15 minutes	Launch of Certified Public Finance Manager (CPFM)	Speeches and launch	Dr. Nancy N. Muriuki, Ph.D, Board Chairman, KASNEB
10:30am-11:00am	30 minutes	Health Break		
11:00am-12:00noon	1 Hour	Panel Session Six	New Professional Training and Certification Considerations for KASNEB in the Emerging World Order	Session Moderator: Dr. Nancy N. Muriuki, Ph.D, Board Chairman, KASNEB Discussants: FCPA, FCS Pius Nduatih, Chairman, Public Sector Accounting Standards Board (PSASB) Prof. Nicholas K. Letting', PhD, EBS, HSC, CEO, KASNEB

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
				 CPA Dr. Grace Kamau, Ph.D, CEO, Institute of Certified Public Accountants of Kenya (ICPAK) CPA Pius Maneno, CEO, National Board of Accountants and Auditors, Tanzania
12:00noon-13:30pm	1 Hour 30 minutes	Panel Session Seven	 Professional Training and Certification in the New World Order Preparing professionals of the future:Readiness for interface with Competence Based Curriculum 	Session Moderator: Dr. Caesar Mwangi, Ph.D, Executive Dean, Strathmore University Business School (SBS) Discussants: Prof. Charles Ochieng' Ong'ondo, Ph.D, Director/ CEO, Kenya Institute Of Curriculum Development (KICD)

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
				 Dr. Kipkirui Langat, PhD, FIETK, Director General, Technical and Vocational Education and Training Authority (TVETA) Dr. Alice Kande, Ph.D, Director General/ CEO, Kenya National Qualifications Authority (KNQA) Dr. David Njengere, Ph.D, MBS, CEO, Kenya National Examinations Council (KNEC) Mr. Akello Misori, Secretary General, Kenya Union of Post Primary Education Teachers (KUPPET)
13:30pm-14:30pm	1 Hour	Lunch Break		

DAY 4: THURSDAY, 25 JULY 2024					
Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)	
09:00am-09:30am	30 minutes	Presentation	The Role of Professionals in Good Governance and Efficient Public Service Delivery in the Digital	Session Moderator: Dr. Percy Opio, Ph.D, Board Member, KASNEB Speaker: CPA Charles Rasugu, Deputy	
09:30am-10:00am	30 minutes	Graduation Ceremony	Graduation of Certified Forensic Fraud Examiner (CFFE) graduands	Director, Ethics & Leadership, Ethics and Anti-Corruption Commission (EACC)	
10:00am-10:30am	30 minutes	Health Break			
10:30am-11:30am	1 hour	Panel Session Nine	Emerging Concerns for Government in the New World Order • Climate Change, Mitigation and Adaptation	Session Moderator: CPA Jane W. Njogu-Macharia, Board Member, KASNEB Discussants: Dr. Jusper Omwenga, Ph.D, Principal Environmental Planning Officer, National Environment Management Authority (NEMA) Dr. David Gikungu, Ph.D, CEO, Kenya Meteorological Department	

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
11:30am-13:00pm	1 hour 30 minutes	Panel Session Ten	Sustainability reporting in the public and private sector	Session Moderator: CPA Jane W. Njogu-Macharia, Board Member, KASNEB Speaker: Mr. Amos N Gathecha, EBS, NDC(K), Principal Secretary, State Department for Public Service Discussants: FCPA Dr Margaret Nyakang'o, Ph.D, CBS, Controller of the Budget of the Republic of Kenya FCPA Nancy Gathungu, CBS, Auditor General, Republic of Kenya
13:00pm-14:00pm	1 Hour	Lunch Break		

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)
14:00pm-15:00pm	1 hour	Presentation	The future of Government supply chain management: Electronic Government Procurement	Session Moderator: CPA Prof. Elizabeth Kalunda Muvui, Ph.D, Board Member, KASNEB Speaker: Mr. Kenneth Matiba, Chief Executive Officer, Kenya Institute of Supply Management (KISM)
15:00pm-16:00pm	1 hour	Presentation	Managing Tax Regimes in the New Digital Age	Session Moderator: CPA Prof. Elizabeth Kalunda Muvui, Ph.D, Board Member, KASNEB Speaker: Mr. David King'ori, Senior Manager, Tax & Law, Ernst & Young

DAY 5: FRIDAY, 26 JULY 2024						
Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)		
09:00am-10:30am	1 Hour 30 minutes	Keynote Three	In search of synergy towards bridging the gaps between professionals	Session Moderators: Session Moderator: FCPA George Mokua, Board Member, KASNEB Speaker: Mr. Leonid Ashindu, 1st Vice Chairman, Association of Professional Societies in East Africa (APSEA)		
				 Discussants: FCS Jeremiah Karanja, MBS, CEO, Institute of Certified Secretaries (ICS) Ms. Patricia Ndede, Vice President, MPRSK, Public Relations Society of Kenya (PRSK) Mr. John Karani, MBS, Chairman, Kenya Institute of Supplies Management (KISM) David O. Omwoyo, MBS, CEO and Secretary to the Media Council of Kenya CHRP Quresha Abdullahi, Executive Director, Institute of Human Resource Management (IHRM) Mokeira Onyiego, Onyiego and Associates Advocates 		

Time	Duration	Activity	Topic	Facilitator(s)		
10:30am-11:00am	30 minutes	Health Break				
11:00am-11:45am	45 minutes	Plenary: Conference forward	e resolutions and way	Rapporteurs		
11:45am-12:30pm	45 minutes	Closing Ceremony		 Remarks by FCPA Prof. Nicholas K. Letting', Ph.D, HSC, EBS, CEO, KASNEB Vote of thanks by Dr. Nancy N. Muriuki, Ph.D, Board Chairman, KASNEB Official Closing remarks by Dr. Chris Kiptoo, CBS, Principal Secretary for the National Treasury 		
13:00pm-14:00pm	1 Hour	Lunch Break and D	eparture of Guests			
END OF DAY 5						



THEME: UNLEASHING POTENTIAL: SHAPING THE FUTURE OF INTERNATIONAL PROFESSIONALS IN THE BLUE SPACE

https://internationalconference.kasneb.or.ke

For any inquiries, contact us via;



) Tel: 020 4923000



) kasnebicp@kasneb.or.ke